TerimA Kasih SaYa UcapkaN KepaDa Anda KeraNa Sudi MenGunJungi Blog Ini. SebeLum Pergi, Sila TinGGalkan SepataH Dua Kata di Chatbox SupaYa Saya DapaT Mengunjungi BloG Anda Pula (^.^)

Thursday, November 12, 2009

Wednesday, November 11, 2009

Iklan P1 WIMAX(Sampai Ahli Parlimen Pun Bercakap Mengenainya)


Baca Seterusnya...

Israel intip maklumat orang Islam menerusi Facebook

sumber: sinarharian(11.11.2009)

DUBAI - Pasukan perisikan Israel dipercayai menceroboh maklumat sulit orang ramai, terutama pengguna Arab dan Islam dalam Facebook bagi mendapatkan maklumat berharga mengenai individu tersebut.

Pendedahan terbaru itu diperoleh menerusi sumber-sumber yang dipetik sebuah majalah, Israel Magazine, di Perancis.

Pencerobohan maklumat peribadi dalam laman web jaringan sosial itu bertujuan untuk menganalisis aktiviti dan memahami corak pemikiran mereka.

Pendedahan tersebut ternyata menjejaskan rahsia kerajaan Israel dan hubungan diplomatik Tel Aviv manakala duta Israel ke Paris menuduh majalah tersebut sengaja menghasilkan maklumat sulit sedia ada kepada pihak musuh.

Aktiviti risikan Israel itu dibongkar pada Mei 2001, kata profesor psikologi di Universiti Provence, Gerrard Niroux.

“Ini adalah rangkaian perisikan yang dicipta ahli psikologi Israel yang cuba menggoda belia dari dunia Arab, terutama di negara yang terletak dalam konflik Israel-Palestin dan Amerika Latin,” katanya.

Niroux turut memberi amaran kepada pengguna lelaki yang menggunakan Facebook untuk mencari teman wanita kerana aktiviti intipan akan menjadi lebih mudah dengan menggunakan golongan itu.
Baca Seterusnya...

Monday, November 9, 2009

Hari Ini Dalam Sejarah Hidupku


Nak tahu kenapa hari ni ni merupakan hari yang bersejarah bagi saya?

Jeng3...

Hari ni menandakan tamatnya perjuangan saya sebagai seorang pelajar di UIA..Pagi tadi dah habis menjawap paper terakhir untuk exam.Macam susah nak percaya.3 tahun setengah saya berada di bumi UIA ni.Banyak pengalaman pahit manis,suka dan duka saya telah tempuhi.

Lepas penat pikir pasal belajar,belajar dan belajar,sampai pulak masa untuk pikir pasal cari kerja.Siapa yang tak nak kerja kan?Kalau tak kerja,mana mungkin dapat uangnya...Harapnya bila dah graduate nanti,dapatlah kerja yang sesuai.Amin...


Baca Seterusnya...